Trafikkopplæring – trafikalt grunnkurs

Trafikkopplæringen i klasse A/A2/A1, B og BE/B96 er bygget opp i 4 trinn, les mer om de forskjellige her:

Trafikalt grunnkurs

For å ta kjøretimer eller øvelseskjøre privat, må du først ta trafikalt grunnkurs, dette er trinn 1 i opplæringen og er felles for alle førerkortklasser.
Kurset er på 14 undervisningstimer fordelt over 4 dager, i tillegg må du gjennomføre 1 dag med mørkekjøringskurs på 3 undervisningstimer i vinterhalvåret.

Du må være fylt 15 år for å delta på kurset, når du har fullført kurset får du et øvelseskjøringsbevis som må medbringes under øvelseskjøringen.
Er du over 25 år trenger du kun førstehjelpskurs og mørkekjøring.

Tema for trafikalt grunnkurs er:
– trafikkopplæring
– trafikk og førerrollen
– mennesket i trafikken og samhandling
– trafikkopplæring, øvelseskjøring og kjøreerfaring
– plikter ved trafikkuhell og førstehjelp
– tiltak ved trafikkulykke
– trafikant i mørket (mørkekjøring)

 

Øvelseskjøring

Vi anbefaler å starte tidlig med kjøretimer, på den måten vil du lære raskere og bli tidligere trygg på å øvelseskjøre privat. Vi ønsker et godt og tett samarbeid med elever og foresatte, slik at vi på tryggest og best mulig måte kan hjelpe elevene våre til å oppnå målet om førerkort.
Det er anbefalt å bruke minst 2 år og minimum 140 timer på øvelseskjøring før du tar oppkjøringen, så det beste er å kombinere kjøretimer innimellom den private øvelseskjøringen.

Tilbakemeldinger fra våre elever

Om oss

Byens Trafikkskole er en sentrumsnær trafikkskole i hjertet av Bergen, med høy grad av fleksibilitet og evne til å tilpasse seg kundenes behov. Vårt hovedkontor og undervisningslokale er lokalisert i Kong Oscars gate 23, rett bak politistasjonen. Vi har flere oppmøtesteder i Bergen.